Ondersteuning PHP 5.6 stopt wij hebben de oplossing!

php56 php7

PHP is de meest gebruikte scripttaal om websites mee te bouwen.

PHP wordt onder meer gebruikt in bekende Content Management Systemen (CMS) zoals WordPress, Drupal, Typo3 en Joomla. Veel webwinkels die wat oudere versies van het populaire pakket Magento gebruiken zien de problemen met het stoppen van PHP 5.6 op zich af komen.

Meer dan 80% van de websites die actief zijn, zijn gebouwd op PHP.

Ondersteuning van PHP 5.6 stopt bij veel webhosters zoals Mijndomein

De ontwikkelaars van PHP 5.6 stoppen met het uitbrengen van updates voor deze versie. Daarom stoppen veel hosters de ondersteuning voor PHP 5.6. De reden die vaak genoemd wordt is het ontbreken van updates waardoor het risico op problemen groter wordt.

Een aantal webhosters is resoluut in hun besluit en stopt de ondersteuning voor PHP 5.6 per december 2018. Ze trekken simpelweg de stekker uit deze versie met het gevolg dat veel websites offline gaan. Dat is een uiterst onwenselijke situatie vinden wij.

Lees meer: Ondersteuning PHP 5.6 stopt wij hebben de oplossing!

Server upgrades en .htaccess

Joomlahostingsupport gaat de servers voorzien van Multiple PHP opties, u kunt hierna als gebruiker kiezen uit meerdere PHP versies; dit zijn op het moment van schrijven PHP 5.6/7.0/7.1 en 7.2.

Om dit te kunnen aanbieden zullen er wijzigingen op de servers gaan plaatsvinden, deze wijzigingen zullen voor de meeste gebruikers geen problemen opleveren.

 

Wat verandert er?

PHP flags niet langer toegestaan in het .htaccess bestand.

Het kan zijn dat de situatie zich voordoet dat er bepaalde instellingen in het zogenaamde .htaccess bestand zijn geplaatst.
Zijn dit aanpassingen van het type PHP flag en/of PHP value etc in het .htaccess bestand dan is de kans groot dat na de server wijzigingen de websites een error 500 melding geven.

Lees meer: Server upgrades en .htaccess

PHP 7 beschikbaar op alle servers

cpanel php 7

 

Op alle servers van Joomla Hosting Support is het mogelijk om zelf de PHP versie voor je website in te stellen.

PHP 7 zorgt bij up to date websites onder meer voor een snellere respons, let goed op voordat je je website naar PHP 7 schakelt of de basisbestanden en geinstalleerde extensies geschikt zijn voor PHP 7.

Meer informatie over PHP en de verschillende versies hieronder:

Lees meer: PHP 7 beschikbaar op alle servers

Google Chrome 56: de 'niet veilig' waarschuwing

chrome https

In het kort
Om gebruikers een veiliger omgeving op het web te bieden heeft Google aangebondigd dat vanaf de januari-release van zijn browser Chrome alle niet-versleutelde HTTP-websites als “niet veilig” worden weergegeven in de adresbalk. Dit is onderdeel van Googles plan om het gebruik van websites die de beveiliging niet op orde hebben te ontmoedigen en om een transitie teweeg te brengen van het potentieel onveilige HTTP naar het veilige alternatief HTTPS.

Vóór 2017:

chrome niet veilig

Vanaf 2017:

chrome veilig

Waarom doet Google dit?
De huidige versies van Google Chrome kunnen niet aangeven welke HTTP-verbindingen veilig zijn. Dit betekent dat wanneer gebruikers een website via HTTP bezoeken, een hacker hun persoonlijke gegevens, wachtwoorden of betaalgegevens kan onderscheppen. Dit verhoogt het risico op fraude.

Lees meer: Google Chrome 56: de 'niet veilig' waarschuwing

Nieuwe server in gebruik genomen

Wij hebben vandaag een nieuwe extra SSD server in gebruik genomen; snelle disks maken snelle websites welke door zoekmachines beter gewaardeerd worden.

Onze servers zijn geschikt voor alle scripts die werken op basis van Apache en SQL.

ssd hosting joomlahostingsupport

Extra beveiliging inloggen toegevoegd

Wij hebben vanaf 13-1-2016 een extra laag van bescherming toegevoegd bij het inloggen in de backend van Joomla en WordPress websites.

Het aantal pogingen om in te kunnen loggen op Joomla en WordPress administrator url's door kwaadwillenden neemt sterk toe.

We verminderen hiermee de kans op een gehackte website of dat uw administrator account wordt misbruikt door derden.

In de pop up die te zien is bij het opvragen van de administrator link van uw Joomla of WordPress website staat wat u moet doen; in beide vakjes moet 'jp' ingevuld worden, daarna bereikt u het normale administratorscherm.

popup

Bestel direct

Kies een domeinnaam:

Joomla updates

Hostingpakket Small
250 MB schijfruimte
20 GB dataverkeer
€ 3,95 per maand
Specificaties

Hostingpakket Medium
750 MB schijfruimte
75 GB dataverkeer
€ 5,95 per maand
Specificaties

Hostingpakket Large
5000 MB schijfruimte
150 GB dataverkeer
€ 7,95 per maand
Specificaties

Hostingpakket Extreme
10000 MB schijfruimte
250 GB dataverkeer
€ 9,95 per maand
Specificaties