Techniek

hd1Wanneer u bij Joomlahostingsupport een hostingpakket voor uw (Joomla!) website afneemt wilt u wellicht weten welke technische voorzieningen er gebruikt worden om uw website goed te laten functioneren.

Servers

joomlahostingsupport ssd serverOnze servers zijn voorzien van SSD datacenter disks. Dit zorgt voor een zeer snelle afwikkeling van aanvragen via het internet. Het besturingssysteem draait in RAID Mirror; dat wil zeggen dat er constant een kopie van het besturingssysteem op een andere harde schijf meedraait. In het geval van het uitvallen van een harde schijf neemt de tweede schijf het over. De accounts en backups draaien in RAID 5 welke is verdeeld over 4 afzonderlijke harde schijven.

Onze servers zijn redundant uitgerust; zo zijn de voedingen, chipsets en netwerkkaarten dubbel uitgevoerd zodat in geval van storing aan een van de onderdelen de server normaal blijft functioneren. De servers zijn tevens voorzien van ECC registered geheugen, dit type geheugen heeft een eigen buffer en heeft een zelfcorrigerend vermogen. 

Veiligheid en toepasbaarheid

Onze servers worden continue voorzien van de laatste stabiele serversoftware.
Daarnaast draait in onze configuraties mod_ruid mee waardoor er geen rechtenkwesties ontstaan bij het werken met Joomla! websites; tevens zorgt dit voor een betere performance op de servers. Regelmatig komen gebruikers van Joomla! in de problemen wanneer ze binnen de Joomla! installatie extra componenten/modules of plugins willen installeren. Wanneer een server niet optimaal is ingericht voor het gebruik van Joomla! websites kunnen daar moeilijkheden ontstaan. De server geeft in dat geval verschillende mappen binnen de Joomla! installatie niet vrij zodat Joomla! geen of maar deels extra's kan installeren wat tot allerlei vage problemen kan leiden.
Het oplossen van dit soort problemen is in de regel een tijdrovende en dus kostbare bezigheid waar je niet mee belast wilt worden.

Storing

In het geval van storing op de servers hebben wij een SMS dienst die onze servers continue 'bewaakt'. Doet zich een storing voor dan weten we dat direct en wordt er actie ondernomen.
Onze servers zijn uitgerust met een online bedieningssysteem, dit zorgt ervoor dat we zélfs als een server 'uit de lucht' is via een separate verbinding de server kunnen bedienen.
Groot voordeel van onze nieuwe servers is dat wanneer er een onderdeel defect raakt dit zonder onderbreking van de diensten vervangen kan worden (Hot Swappable).

Enkele opties zijn:

  • De server opnieuw opstarten
  • De server te starten, zelfs als de server uit is
  • Een CD/DVD starten die zich in de server bevindt
  • Logbestanden bekijken
  • Het beeldscherm overnemen
  • Het systeem vanaf afstand te besturen

 
backup1Backups

Het nut van (recente) backups lijkt niet zo belangrijk en wordt vaak afgedaan als 'dat heb ik tóch nooit nodig' tót het moment dat er iets niet goed gaat waardoor er (soms grote) problemen ontstaan. Vaak wordt bij de grotere hostingbedrijven gemeld dat het maken van backups alléén voor complete servers wordt verzorgd (in het geval van shared hosting), dit betekent dus dat indien er met een enkele website iets mis gaat het bedrijf daar geen backup van heeft. Men adviseert om zelf handmatig backups te maken via een controlepaneel; niet erg handig en vaak wordt dit niet gedaan.

Joomlahostingsupport verzorgt automatische backups per dag. Op die manier is er altijd een backup aanwezig van maximaal 24 uur oud die recent werk bevat zodat in geval van calamiteiten er niet veel werk verloren gaat.


Controlepaneel

cpanel-logo1Joomlahostingsupport bied bij elk hostingpakket het controlepaneel van Cpanel. Cpanel is 's werelds meest gebruikte controlepaneel voor webhosting.
Meer informatie over CPanel staat hier.

Wilt u Cpanel eens uitproberen dan kunt u hier een officiële demo starten.

Gebruikersnaam: x3demob
Wachtwoord: x3demob

Bestel direct

Kies een domeinnaam:

Gratis: Softaculous

softaculous
285 scripts automatisch installeren met Softaculous: Naast het uitgebreide cPanel controle paneel bieden wij u ook 285 gratis scripts welke u zelf kunt installeren. Het aantal beschikbare scripts wordt continue uitgebreid.

Een kleine opsomming van beschikbare scripts: Wordpress, Joomla, CMS Made Simple, phpBB, SMF, Drupal en nog veel meer...
Lees meer over Softaculous.

Pakket small

Hostingpakket Small
250 MB schijfruimte
20 GB dataverkeer
€ 3,95 per maand
Specificaties

Pakket medium

Hostingpakket Medium
750 MB schijfruimte
75 GB dataverkeer
€ 5,95 per maand
Specificaties

Pakket large

Hostingpakket Large
5000 MB schijfruimte
150 GB dataverkeer
€ 7,95 per maand
Specificaties

Pakket extreme

Hostingpakket Extreme
10000 MB schijfruimte
250 GB dataverkeer
€ 9,95 per maand
Specificaties