Joomla hosting vereisten

JoomlahostingsupportJoomla Hosting

Joomla is een zeer populair Content Management Systeem onder zowel professionele webmasters als privé webmasters. In 2005 kwam de eerste versie van Joomla, Joomla 1.0 uit welke vervolgens binnen één jaar 2,5 miljoen keer is gedownload. Inmiddels is de open source software ruim 25 miljoen keer gedownload en zijn er meer dan 9.000 extensies beschikbaar. Joomla is ook erg geliefd voor het beheren van eenvoudige webshops.

Server vereisten voor een goed werkende Joomla Installatie

Controleer voor het uitkiezen van een hosting provider goed of deze aan de Joomla server vereisten voldoet. Dit kan veel problemen voorkomen. Heeft u reeds een hostingpartij gekozen en lijken ze in eerste instantie niet de juiste specificaties te leveren dan is het vaak moeilijk om dit achteraf te laten wijzigen. Joomlahostingsupport heeft alles goed voor elkaar en voldoet aan alle specificaties om uw Joomla website prima te hosten.

Hieronder staan de eisen die Joomla aan de webserver stelt.
Er zijn verschillende versies van Joomla beginnend bij versie Joomla 1.0 tot aan de meest recente versie 3.2 (november 2013). De minimale vereisten die hier genoemd worden zijn gebaseerd op de nieuwste versie. Mocht je server/hosting hier niet aan voldoen kun je altijd overwegen om over te stappen naar Joomlahostingsupport. Analyseren van de server specificaties voor Joomla is een belangrijk onderdeel van webhosting vergelijken aangezien je hier later vaak weinig aan kan wijzigen.

Minimale server vereisten Joomla 3.2:

  • PHP: versie 5.3.1 of hoger
  • MySQL: versie 5.1 of hoger
  • Apache webserver: versie 2.0 of hoger
  • XML en Zlib ondersteuning


Voor het goed functioneren van een Joomla website moet de webserver en de software die daarop geinstalleerd is aan bepaalde eisen voldoen; de servers van Joomlahostingsupport zijn volledig geoptimaliseerd voor Joomla.

Het komt regelmatig voor dat webhosters verkondigen dat de hosting die zij aanbieden zeer geschikt is voor een Joomla website terwijl in de praktijk Joomla slechts beperkt wordt ondersteund. Daardoor is het bijvoorbeeld niet (goed) mogelijk om op de normale manier extensies of templates te installeren. Hierdoor ben je als Joomla gebruiker vaak meer bezig om Joomla goed te laten functioneren dan met de inhoud van je website op te bouwen, dit kan niet de bedoeling van een website zijn denken wij bij Joomlahostingsupport.

Veel hostingbedrijven die Joomla hosting aanbieden hebben de veilige modus standaard aan staan. De veilige modus wordt ook wel 'safe mode' genoemd, dit is een instelling binnen PHP (de taal waarop Joomla gebaseerd is). De veilige modus heeft als doel om de server beter te beveiligen. Dit is helemaal niet nodig als er andere voorzorgsmaatregelen getroffen zijn. Het gebruik van de veilige modus wekt slechts een schijnveiligheid en is een slecht compromis. Joomlahostingsupport raadt u aan om eerst te informeren of de veilige modus uit staat voor u Joomla hosting ergens anders afsluit. Joomlahostingsupport heeft de safe mode uitgeschakeld staan. U kunt er volledig van uitgaan dat de instellingen optimaal zijn voor Joomla zónder een compromis op het gebied van veiligheid te moeten doen.

 

Joomla hosting met cpanelJoomla installeren met cPanel:

Afhankelijk van de hosting aanbieder beschik je meestal over een control panel zoals cPanel, DirectAdmin, Plesk of iets vergelijkbaars. Voor Joomla wordt cPanel als erg geschikte server software beschouwd maar ook met de andere control panels is een Joomla installatie mogelijk. Joomlahostingsupport bied Joomla webhosting aan met Cpanel controlepaneel.

Joomla Quick installatie:

Met de snelle groei in populariteit van Content Management Systemen als Joomla en WordPress ook onder hobby gebruikers bieden hosters steeds vaker een soort Quick Install aan. Dit geeft je de mogelijkheid door gewoon je favoriete CMS te selecteren waarna de host het automatisch op je eigen webruimte installeert.
Joomlahostingsupport bied eenvoudige Joomla installatie aan via Softaculous, met 2 klikken Joomla compleet geinstalleerd en klaar voor gebruik! 

Joomlahostingsupport goede joomla hosting

Bestel direct

Kies een domeinnaam:

Joomla updates

Hostingpakket Small
250 MB schijfruimte
20 GB dataverkeer
€ 3,95 per maand
Specificaties

Hostingpakket Medium
750 MB schijfruimte
75 GB dataverkeer
€ 5,95 per maand
Specificaties

Hostingpakket Large
5000 MB schijfruimte
150 GB dataverkeer
€ 7,95 per maand
Specificaties

Hostingpakket Extreme
10000 MB schijfruimte
250 GB dataverkeer
€ 9,95 per maand
Specificaties