Hoe gebruik je SSL voor je Joomla website

Het is mogelijk om SSL te gebruiken voor je Joomla-website. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Gebruik je het content management systeem Joomla! voor je website en heb je een SSL certificaat geactiveerd? Dan moet je in Joomla nog wat wijzigingen doorvoeren, zodat je site daadwerkelijk beveiligd is met SSL.

HTTPS of Secure HTTP is een encryptie methode die ervoor zorgt dat de verbinding tussen een browser en jouw site veilig is. Dit zorgt ervoor dat het voor hackers moeilijker wordt om de verbinding af te luisteren.

Joomla instellen voor SSL en HTTPS

Zorg eerst dat je SSL certificaat is aangevraagd en geactiveerd. Daarna kun je onderstaande stappen doorlopen, zodat SSL direct voor je site werkt. Je kunt de instellingen natuurlijk ook wijzigen voordat het certificaat actief is, maar dan kan het zo zijn dat je site tijdelijk niet bereikbaar is.

Zowel voor een bestaande website als voor een nieuwe Joomla installatie is het nodig om de URL van je website in Joomla te wijzigen van http naar https. Log daarvoor eerst in op de backend van Joomla.

Eerst klik je in het menu op “Systeem” en vervolgens op Controlepaneel. Onder “Instellingen” kies je daarna voor “algemene instellingen”. Klik op “Server” en wijzig de optie “forceer SSL” naar “Gehele website”.

Klik vervolgens op “Opslaan” om de wijzigingen actief te maken. Met deze kleine aanpassing is SSL direct voor je hele website ingeschakeld.

Rapid SSL certificaten

Geotrust SSL certificaten